PEC dendert door

PEC dendert door

13-03-2023

We hebben weer genoten van een prachtig voetbalweekend. Waar een groot deel van Nederland zich vooral afvroeg wie nu eigenlijk de Mol zou zijn, ging de strijd om de titel in de Eredivisie gewoon weer door. Feyenoord en PSV wonnen enigszins moeizaam van FC Volendam en SC Cambuur, terwijl Ajax het relatief eenvoudig had in Heerenveen. Ook in Engeland beleefde koploper Arsenal een eenvoudige middag bij Fulham, waardoor de voorsprong op Manchester City nog altijd 5 punten bedraagt. In de week dat het Europese voetbal weer de nodige beslissingen gaat kennen, wordt er ook vandaag weer afgetrapt op meerdere binnen- en buitenlandse velden. Wij hebben de 3 meest boeiende potjes voor je op een rijtje gezet en voorzien jou van 3 wedtips.

De Graafschap - PEC Zwolle

We trappen vandaag af met de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. PEC Zwolle, dat momenteel soeverein aan kop gaat op het tweede niveau van Nederland, gaat vandaag op bezoek bij De Graafschap. PEC won afgelopen vrijdag knap met 2-3 van Willem II in Tilburg, waardoor de voorsprong op nummer 3 Almere City gewoon weer 13 punten is. De Graafschap kent een zeer sterke fase en wist de laatste 4 duels in de competitie zeer overtuigend te winnen. Er werd 2x met 2-0 gewonnen en 2x met 4-0 gewonnen. Over vorm dus niets te klagen bij de ploeg van onder andere Siem de Jong. Kunnen zij het titelfavoriet PEC Zwolle ook lastig maken?

Doelpunt Haris Medunjanin

Mocht jij de afgelopen weken de wedstrijd van PEC Zwolle hebben bekeken, dan heb je ongetwijfeld een oude vedette met laaghangende scheenbeschermers zien rondhuppelen als nooit tevoren. Good old Haris Medunjanin laat de aflopen bij PEC Zwolle regelmatig zien dat hij nog altijd over de nodige klasse beschikt. Sterker nog, de aanvallende middenvelder wist maar liefst 4 keer te scoren in zijn laatste 3 wedstrijden. Wij denken dat hij dit kunstje vanavond gaat herhalen. Is het niet vanwege zijn huidige vorm, dan wel vanwege het feit dat de quotering lekker hoog ligt. Een doelpunt van Haris Medunjanin levert je bij Jack's een quotering van 6,40 op.

Girona - Atlético Madrid

In Spanje gaat het Atletico Madrid van Memphis Depay proberen de druk op Real Madrid weer enigszins op te voeren. Het kampioenschap is flink uit beeld, maar wel zal de ploeg van trainer Simeone er alles aan doen zo snel mogelijk zeker te zijn van een plekje in de Champions League. Atlético is inmiddels alweer 6 wedstrijden op rij ongeslagen en lijkt er lekker in te zitten. Zo werd er vorige week met 6-1 gewonnen in de thuiswedstrijd tegen Sevilla. Deze wedstrijd was vooral interessant, aangezien Memphis Depay in zijn eerste basisplaats direct goed was voor 2 zeer goede doelpunten. Kan Atletico vandaag opnieuw winnen? Dan dienen de Madrilenen af te rekenen met de huidige nummer 12 van La Liga, Girona. We zijn het er hierin allemaal over eens dat dit een zeer knappe prestatie is van de Catalanen.

Minder dan 2,5 doelpunten

Buiten de recente 6-1 overwinning op Sevilla zijn wedstrijden van Atlético Madrid niet al te doelpuntrijk. Sterker nog, in de laatste 5 uitwedstrijden van Los Colchoneros werd er nooit meer dan 2 keer gescoord. Wat dat betreft is een aantal van 7 goals in 5 wedstrijden een voorbode voor een niet al te spectaculaire pot. Dit is voor ons reden genoeg om in te zetten op een wedstrijd met minder dan 3 goals. Te meer omdat de laatste 2 edities in het stadion van Girona eindigden in een 1-1 gelijkspel. Minder dan 2,5 doelpunten tijdens Girona - Atletico Madrid levert je bij LiveScore Bet een quotering van 1,76 op.

Check de actuele La Liga quoteringen in onze Oddsvergelijker.

AC Milan - Salernitana

We sluiten deze Maandag Preview af met de wedstrijd tussen AC Milan en Salernitana. Hierin heeft thuisploeg Milan de kans om de 2e plek te veroveren na de zeer matige nederlaag van Inter Milan bij Spezia. Wel moeten de Rossoneri hiervoor afrekenen met nummer 16 Salernitana. De ploeg die vorig jaar op een bizarre wijze ontsnapte aan degradatie staat momenteel 6 punten boven de streep en zal er daarom nog alles aan moeten doen om volgend jaar weer in de Serie A te mogen spelen. AC Milan bereikte afgelopen week knap de kwartfinale van de Champions League door Tottenham Hotspur te verslaan. Een prima prestatie van de prestatie van Pioli. Kan hij deze prestatie een goed vervolg geven in het eigen San Siro?

Beide teams scoren - JA

Wij gaan deze wedstrijd voor beide teams die het net gaan vinden. De eerste reden hiervoor is omdat dit een resultaat is dat voorkwam in 80% van alle eerdere ontmoetingen tussen beide ploegen. Zo won AC Milan dit jaar eerder met 1-2 in Salerno. Daarnaast wist AC Milan dit seizoen maar 3 keer de ‘0’ te houden in de 10 gespeelde thuiswedstrijden. Salernitana kent een aardige reeks en pakte onder meer 4 punten uit de laatste 2 potjes. Dit laat zien dat de ploeg het redelijk voor elkaar heeft en dat AC Milan ongetwijfeld niet al te eenvoudig gaat winnen. Beide teams die scoren levert je bij Unibet een quotering van 2,25 op.

Check de actuele Serie A quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën