Een lastige uitwedstrijd voor Liverpool

Een lastige uitwedstrijd voor Liverpool

17-04-2023

In een weekend waarin Feyenoord, Ajax, PSV en AZ deden wat het moest, zagen we in Engeland dat Manchester City opnieuw 2 puntjes inliep op koploper Arsenal. The Gunners verloren twee dure punten na een 2-0 voorsprong tegen West Ham United. In Duitsland zagen we dat Borussia Dortmund bijna op gelijke hoogte kwam met Bayern München, ware het niet dat de ploeg van Donyell Malen een 2-3 voorsprong in blessuretijd verspelen tegen 10 man van VFB Stuttgart. Hieruit blijkt dat er weer genoeg gebeurde op de internationale velden. En dat met het oog op een opnieuw interessante Europese voetbalweek. 

Maandagavondvoetbal in Engeland, Nederland en Italië

Voordat het zover is, kijken we naar het voetbal op maandagavond. Want zoals wel vaker het geval is, worden er werkelijk elke dag weer mooie voetbalwedstrijden afgewerkt. Vanavond zien we dat Liverpool op bezoek gaat bij Leeds United. Lukt het de ploeg van Jürgen Klopp om eindelijk weer eens te winnen? In de Keuken Kampioen Divisie zien we het treffen tussen Jong Ajax en Jong PSV, een voorbode voor de mooie wedstrijden tussen beide clubs die we de komende tijd gaan zien. We sluiten de Maandag Preview af met Fiorentina tegen Atalanta Bergamo in de Serie A. Uiteraard ontvang je weer 3 wedtips van ons. 

Leeds United - Liverpool

We trappen vandaag af in de Engelse Premier League, de grootste en rijkste competitie in het voetbal. Vanavond gaat Liverpool, de huidige nummer 8 van de ranglijst, op bezoek bij het eveneens geplaagde Leeds United. Leeds staat namelijk op de rand van degradatie, aangezien de ploeg van Pascal Struijk maar twee puntjes boven de degradatiestreep staat. Dat het niet lekker gaat moge duidelijk zijn. Vorige week werd er namelijk in eigen huis met 5-1 van concurrent Crystal Palace verloren. Liverpool wist geen van de laatste 4 Premier League wedstrijden te winnen, terwijl Champions League voetbal al lang en breed uit het zicht is. Welke van de twee ploegen in nood pakt de 3 punten?

Asian Handicap +0,5 - Leeds United

Eerder dit seizoen wist Leeds United te winnen op Anfield, mede door de winnende treffer van de Nederlander Summerville. Dit was direct een voorbode voor Liverpool dat op een pijnlijk seizoen duidde. Daarnaast wist Liverpool maar 1 van de laatste 7 wedstrijden op vreemde bodem te winnen. Een absolute schande. Om die reden denken wij dat Leeds United, dat 5 van de laatste 7 wedstrijden op het eigen Elland Road minimaal gelijk speelde, niet gaat verliezen. Dit leidt tot een Asian Handicap +0,5 voor Leeds United. Hiervoor ontvang je bij Holland Casino Online een quotering van 2,40.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker. 

Jong Ajax - Jong PSV

We gaan snel door naar de Keuken Kampioen Divisie, de competitie die nog enigszins spannend werd gehouden door de knappe 2-3 winst van Almere City op bezoek bij ADO Den Haag. Hierdoor is PEC Zwolle nog steeds niet 100% zeker van promotie, al moet gezegd worden dat dit gewoon een kwestie van tijd is. Twee ploegen die in het rechterrijtje bungelen en voor wie eigenlijk niets meer op het spel staat, nemen het vanavond tegen elkaar op: Jong Ajax - Jong PSV. Jong Ajax staat op een zeer teleurstellende 16e plek, terwijl Jong PSV het met een 13e positie op de ranglijst niet veel beter doet. Toch blijft de strijd tussen deze teams altijd intens, waardoor we er toch even voor gaan zitten. Welk van beide teams wint de ‘voorwedstrijd’ voor het echte werk in de Eredivisie en de finale van de TOTO KNVB beker?

Meer dan 3,5 doelpunten

Ondanks het matige seizoen van Jong Ajax wisten de Amsterdammers toch 3 van de laatste 4 duels te winnen. Vooral opvallend was het aantal doelpunten dat hierin te zien viel. In de 3 duels vielen namelijk 18 doelpunten te noteren. In de laatste 3 duels van Jong PSV vielen er 10 doelpunten. Reden genoeg om vanavond opnieuw een leuk aantal doelpunten te verwachten. Wij gaan voor meer dan 3,5 doelpunten. Meer dan 3,5 doelpunten bij Jong Ajax - Jong PSV levert je bij Jacks.nl s een quotering van 1,98 op. 

Check de actuele KKD odds in onze Oddsvergelijker. 

Fiorentina - Atalanta Bergamo

We sluiten de Maandag Preview af met een wedstrijd tussen Fiorentina en Atalanta Bergamo. Dit omvat een wedstrijd tussen twee teams waar nog genoeg op het spel staat. Zo kan Atalanta Bergamo bij winst aanhaken bij de plekken die recht geven op de Champions League, terwijl kwartfinalist in de Conference League Fiorentina alle zeilen bij moet zetten om Europees voetbal te halen. Als we kijken naar de Serie A dan zien we in ieder geval een Fiorentina dat goed in vorm is. Er werden 16 punten gepakt in de laatste 6 duels in de Italiaanse competitie. Atalanta Bergamo is voor hun doen net even te wisselvallig. Van de laatste 5 duels in de Serie A werden er maar 2 gewonnen. Zet Fiorentina de sterke reeks voort?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Jonathan Ikone

Een van de spelers in vorm bij de ploeg uit Firenze is de Fransman Jonathan Ikone. De in Bondy geboren middenvelder zit er de laatste weken lekker in, scoort en lost de nodige schoten op doel. Zo scoorde hij afgelopen donderdag tegen Lech Poznan en was hij ook vorige week tegen Spezia regelmatig betrokken bij doelgevaar. Dit geeft ons reden genoeg om opnieuw minimaal 1 schot op doel te verwachten van Ikone. Zeker omdat Fiorentina er als geheel gewoon lekker in zit. Meer dan 0,5 schoten op doel van Jonathan Ikone levert je bij Unibet een quotering van 2,12 op. 


logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën