Koploper PEC richting Maastricht

Koploper PEC richting Maastricht

27-02-2023

Zoals wel vaker op maandagavond wordt onze Preview gevuld met een wedstrijdje uit de Keuken Kampioen Divisie, de Serie A en La Liga. Te beginnen met het treffen tussen MVV Maastricht en PEC Zwolle. Lukt het de aanstaande kampioen de op papier lastige uitwedstrijd in Limburg te winnen? Vervolgens maken we de overstap richting La Liga, waar het Villarreal ‘uilenploeg’ Getafe ontvangt. We sluiten de Preview af in Italië. Hier ontvangt Champions League kandidaat Lazio Roma het laaggeklasseerde Sampdoria. Wij geven je drie leuke wedtips.

MVV Maastricht - PEC Zwolle

Er zijn van die momenten dat een bepaalde ploeg ongenaakbaar is. In de eerste seizoenshelft gold dit absoluut voor MVV Maastricht in eigen huis. Er werd een zeer sterke serie neergezet, waarin niemand punten kon pakken in Maastricht. Tijden zijn echter veranderd, aangezien MVV inmiddels is teruggezakt naar de 8e positie. Er werd maar 1 van de laatste 9 wedstrijden gewonnen, waardoor zij promotie wel uit het hoofd kunnen zetten. Dit geldt uiteraard niet voor PEC Zwolle. De ploeg uit Overijssel gaat ruimschoots aan kop en kan de Eredivisie al ruiken. Toch gingen zij afgelopen week redelijks kansloos onderuit tegen het ADO Den Haag van Dick Advocaat. Kan PEC zich herpakken?

Doelpunt Thomas van den Belt

De afgelopen winterperiode ging het veel over de eventuele transfer van Thomas van den Belt richting Feyenoord. De jonge middenvelder kent een waanzinnig seizoen en is een van de absolute uitblinkers van PEC. Dit komt onder andere door zijn zeer goede cijfers in uitwedstrijden. In de laatste 7 uitwedstrijden in de KKD wist hij in 5 potjes te scoren. Aangezien wij vandaag wel de nodige goaltjes verwachten tegen een matig MVV, denken wij dat van den Belt het opnieuw gaat flikken. Een doelpunt van Thomas van den Belt levert je bij Jack’s een quotering van 2,70 op.

Villarreal - Getafe

We gaan snel door naar de Spaanse La Liga. Hierin ontvangt nummer 9 Villarreal de nummer 16, Getafe. Voor Villarreal zijn het barre tijden, aangezien zij al 4 wedstrijden op rij verloren op het hoogste niveau van Spanje. Wellicht heeft het vertrek van onze vriend Danjuma de ploeg geen goed gedaan. Getafe is en blijft een apart ploegje, maar wist afgelopen week wel met 1-0 te winnen van het geplaagde Valencia. Hierdoor is de degradatiezone voor even verlaten. Kunnen zij de winst op Valencia een goed vervolg geven tegen het matig presterende Villarreal?

Minder dan 1,5 doelpunt

Normaal gesproken geven wij veelal wedtips met meer of minder dan 2,5 doelpunten. Bij deze wedstrijd leggen we de lat echter hoger. Als we de resultaten van beide ploegen namelijk goed onder de loep nemen, dan zien we dat beide ploegen zeer weinig scoren. Zo eindigde de eerdere ontmoeting tussen beide teams dit seizoen in 0-0, terwijl de laatste 3 edities in het stadion van Villarreal allemaal in 1-0 voor de thuisploeg eindigden. Ook de laatste 3 thuiswedstrijden tegen Girona, Rayo Vallecano en FC Barcelona eindigden allemaal in 1-0. Om die reden gaan wij voor minder dan 1,5 doelpunt. Dit levert je bij bet365 een quotering van 3,00 op.

Check de actuele La Liga quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Lazio Roma - Sampdoria

We sluiten de Maandag Preview af met de wedstrijd tussen Lazio Roma en Sampdoria. Lazio Roma werd deze week gekoppeld aan AZ Alkmaar in de Conference League, waardoor de Alkmaarders hun borst nat kunnen maken. Lazio staat momenteel op een 5e plek in de Serie A met maar 2 puntjes achter de nummer 3 en 4. Hierdoor zijn ze nog volop in de race om Champions League voetbal. Voor Sampdoria is het vooral overleven. Zij staan op een treurige 19e positie die aan het eind van het seizoen recht geeft op degradatie. Wil de ploeg uit Genua nog iets bereiken, dan zullen er toch echt punten moeten worden gepakt. Met 1 puntje uit de laatste 3 uitwedstrijden wordt dit een hels karwei.

Minder dan 0,5 doelpunten - Sampdoria

Wij verwachten dat Lazio Roma het doel vanavond schoon gaat houden. Net als tijdens de vorige twee edities in Rome tussen beide ploegen. Lazio won deze wedstrijden met 1-0 en 2-0. Dat Sampdoria het in aanvallend opzicht momenteel zeer moeilijk heeft, blijkt ook uit de cijfers van de laatste 6 wedstrijden op vreemde bodem. In 75% van deze wedstrijden wist Sampdoria namelijk niet te scoren. Wij denken daarom dat Sampdoria vanavond niet tot scoren komt. Minder dan 0,5 doelpunten voor Sampdoria levert je bij Unibet een quotering van 1,85 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën