Tennis odds

Wedden op Tennis

Rafael Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic. Iedereen is bekend met de namen van deze waanzinnige grootheden uit het tennis. Deze 3 levende legendes hebben ons jarenlang getrakteerd op geweldige wedstrijd uit een van de meest boeiende sporten op aarde. Of het nu over tennissen met vrienden op straat of op het Centre Court van Wimbledon gaat, tennis is een blijft een toffe sport om te volgen en zelf uit te oefenen. Tennis wordt echter nog leuker als je hier weddenschappen op plaatst. Wedden op tennis is namelijk een goede manier om geld te verdienen.


Wil jij alles weten over het plaatsen van weddenschappen op tennis? Dan raden wij je aan dagelijks gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater en je daarnaast goed in te lezen in het onderstaande artikel. Zo kom jij erachter wat de bekendste en meest boeiende tennistoernooien zijn en weet je welke wedmarkten beschikbaar zijn.

Gokken op tennis competities

Wedden op tennis kan ook bijzonder veel manieren. Denk hierbij aan het voorspellen van de winnaar van een wedstrijd of het inzetten van geld op de winnaar van Roland Garros. Tennis wordt zowel bij de vrouwen als mannen gespeeld, waardoor er meer dan genoeg wedstrijden worden gespeeld. Daarnaast kent tennis single- en dubbelpartijen. Het gehele jaar reizen de beste spelers ter wereld stad en land af om hun partijen te spelen.


Inzetten op tennis is zeer breed. Wekelijks worden er op verschillende niveaus gespeeld, waarbij jij de mogelijkheid hebt om hier geld op in te zetten. Als jij de weddenschap weet te winnen, dan verdien jij geld op jouw speelsaldo. Verlies je de weddenschap, dan gaat jouw inzet verloren. De weddenschappen die jij plaatst, kunnen bijvoorbeeld gaan om winst- of verliespartijen van spelers. Echter heb je tegenwoordig ook genoeg opties om in te zetten op verschillende prestaties van spelers. Denk hierbij aan het aantal aces of het aantal gewonnen sets en games.

Inzetten op tennistoernooien

Gokken op tennis is zoals gezegd zeer divers. De meest interessante weddenschappen zijn natuurlijk degene op wedstrijden van de grootste spelers ter wereld. Iedereen ter wereld is bekend met de vier grootste tennistoernooien. We hebben het natuurlijk over Wimbledon, het US Open, Roland Garros en het Australian Open. Dit zijn veruit de meest prestigieuze toernooien die elke speler ter wereld een keer zou willen winnen.


Naast deze vier Grand Slams doen de beste mannelijke en vrouwelijke spelers mee aan de ATP- en WTA Tour. Tijdens deze tournee spelen de tennissers en tennissters toernooien over de gehele wereld om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Tijdens al deze grote toernooien zorgen de verzamelende punten voor een plaats op de wereldranglijst. Deze wereldranglijst is vervolgens weer van invloed op de plaatsing van spelers en speelsters.


Natuurlijk is wedden op tennis vooral interessant als het gaat om de wedstrijden van de grootste spelers ter wereld. Denk hierbij aan wedstrijden van Iga Swiatek, Daniil Medvedev of bijvoorbeeld Novak Djokovic. Het is daarbij zeer slim om op de hoogte te zijn van alle statistieken van spelers, zodat jij een beter beeld hebt van de kans van slagen van verschillende weddenschappen. Zeker als jij de kans op winst wilt vergroten.


Hieronder volgt een kort overzicht van de 5 meest boeiende tennis toernooien waarop jij kunt inzetten:

  1. Wimbledon
  2. Roland Garros
  3. US Open
  4. Australian Open
  5. ATP- en WTA Finals

Wedopties uitgelegd

Gokken op tennis is zeer divers. De meest voor de hand liggende weddenschappen zijn inzetten op winst of verlies van bepaalde spelers. Interessant om te vermelden is dat er tijdens tennis geen kans op een gelijkspel is. Om die reden kun je gewoon een 1 of 2 invullen, afhankelijk van jouw favoriet voor bepaalde wedstrijden. Zet jij geld in op winst van Botic van de Zandschulp en hij wint zijn partij, dan win jij de weddenschap. Mocht hij zijn wedstrijd verliezen, dan ben jij de inzet kwijt.


Naast het inzetten op winst en verlies van spelers, maak je natuurlijk net als bij wedden op voetbal en wedden op darts gebruik van outright weddenschappen. Deze wedmarkt geeft jou de mogelijkheid voorafgaand en tijdens toernooien te voorspellen wie er met de eindzege vandoor gaat. Voorafgaand aan deze toernooien liggen de odds meestal het hoogst, waardoor je hiermee de hoogste winsten kunt boeken.


Tot slot zijn er talloze manieren van het plaatsen van weddenschappen op tennis. Denk aan het voorspellen van het aantal sets en games die spelers weten te winnen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook inzetten op een handicap of de marge tussen twee spelers wat betreft het aantal gewonnen punten. Het is daarom zeer slim om op de hoogte te zijn van bepaalde data van spelers. Zo kun je er bijvoorbeeld altijd vanuit gaan dat spelers als John Isner een bizar aantal aces slaat.


Hieronder volgt een lijst van de 5 meest populaire wedmarkten die wij bij OddsBeater aanbieden:

  1. Winnaar
  2. Aantal games
  3. Aantal sets
  4. Correcte score
  5. Game handicap

De beste Tennis bookmakers

Voor elke sport kan worden gezegd dat er niet een bookmaker is die de hoogste quoteringen voor tennis aanbiedt. Zo kan het zomaar zijn dat je voor winst van Djokovic tijdens het US Open bij bet365 een quotering van 5,00 krijgt, terwijl deze quotering bij Unibet op 6,50 ligt. Echter kan het wat betreft een andere wedmarkt weer compleet andersom zijn. Dit laat zien dat je altijd gebruik moet maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater.


Met de Oddsvergelijker van OddsBeater zie jij binnen een oogopslag bij welke bookmaker je moet zijn als je wilt spelen tegen de hoogste odds. En laten we heel eerlijk zijn. Wie wil er nu niet spelen tegen de beste odds? Want als jij kunt kiezen tussen een briefje van €5 of een briefje van €10, dan kies jij hoogstwaarschijnlijk voor het laatste.


Daarnaast is het bijzonder slim om te zorgen dat je bij elke bookmaker een account hebt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je altijd direct toegang hebt tot de bookmaker die de hoogste quoteringen biedt. Daarnaast profiteer je na het aanmelden bij een bookmaker direct van een zeer prettige welkomstbonus. Deze bonussen bestaan vaak uit de nodige Free Bets of een aangename stortingsbonus.

Tips en advies voor tennis weddenschappen

Hieronder volgen een aantal tips zodat jij een beter wedden kunt worden als het gaat om wedden op tenniswedstrijden:

Analyseer de statistieken

Als jij van plan bent om te gokken op tennis, dan raden we je aan goed op de hoogte te zijn van de laatste rangen en standen van alle spelers. Daarbij weet je dat lage quoteringen een hoge winkans hebben in vergelijking met hoge quoteringen. Toch zitten bookmakers er soms naast en kan het zomaar zijn dat een favoriet in het verleden al meerdere keren heeft verloren van een laag geklasseerde speler. Soms ligt een speler iemand gewoon heel erg goed of slecht.

Gebruik bankroll management

Daarnaast raden wij je aan te beginnen met het inzetten van lage bedragen. Op die manier leer je om te gaan met weddenschappen en kom je er snel achter of sportweddenschappen op tennis bij jou passen. Begin je het leuk te vinden en merk je dat je vaker wint dan verliest, dan is het wellicht slim om met iets hogere inzetten te gaan spelen, maar doe dit altijd aan de hand van bankroll management. Meer informatie over bankroll management vind je in dit artikel.

Kies altijd de beste odds

Tot slot kunnen we er niet omheen om jou te adviseren dagelijks gebruik te maken van onze Oddsvergelijker. Met behulp van deze tool zie jij direct bij welke bookmaker jij het beste kunt spelen om te profiteren van de hoogste quoteringen. Op deze manier maak jij altijd kans op de hoogste potentiële winsten.

Veelgestelde vragen

Kan ik wedden op Wimbledon?

Hoe kom ik aan Free Bets?

Kan ik wedden bij meerdere bookmakers?

Waarop kan ik wedden bij tennis?

Is wedden op tennis veilig?