Voetbal odds

Wedden op voetbal

Voetbal is de meest bekeken sport ter wereld en ook in Nederland houden wij van het populaire balspelletje. Of het nu het Nederlands Elftal is op het EK Voetbal 2024 of jouw favoriete lokale voetbalclub in de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie, je kunt alles op de voet volgen. Veel voetballiefhebbers plaatsen daarnaast graag een weddenschap op een voetbalwedstrijd. Voetbal weddenschappen maken de wedstrijd nou net even iets spannender dan normaal. En daar is helemaal niets mis mee.


De mogelijkheden om op wedstrijden in te zetten zijn eindeloos en in Nederland komen er steeds meer bookmakers bij. Wedden op voetbal is sinds oktober 2021 legaal in Nederland, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je gewonnen geld niet ontvangt. Op deze pagina vind je meer informatie over het inzetten op voetbal en alles wat er bij komt kijken. Zo kun je jezelf ontwikkelen tot een betere sportwedder!

Gokken op voetbalcompetities

Zoals hierboven benoemd, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Je kunt wedden op onze eigen Eredivisie, maar ook op de Hongaarse Beker. Wij raden het wel aan om je te beperken tot voetbalcompetities waar je een beetje verstand van hebt. Dat zal je eindresultaat ten goede komen. Denk hierbij aan de Engelse Premier League, de Spaanse La Liga, de Duitse Bundesliga of de Italiaanse Serie A. Daarnaast heb je grote internationale voetbalcompetities zoals de Champions League, de Europa League en tegenwoordig ook de Conference League. Het is altijd leuk als er een Nederlandse club goed presteert in een Europese competitie.


Toch is het aantrekkelijk om jouw combinatieweddenschap te vullen met een obscure wedstrijd uit de Poolse of Uruguayaanse competitie. Doe dat vooral lekker! Soms speelt de nummer laatst tegen de nummer twee en geeft de bookmaker hele interessante quoteringen. Daar kun je toch lekker je betslip mee vullen! Gokken op voetbal doe je niet alleen op de winnaar van de wedstrijd, maar het is ook mogelijk om te gokken wie de Champions League gaat winnen. Of wie de topscorer wordt van de Eredivisie. Bekijk alle wedopties bij jouw favoriete bookmaker en plaats jouw weddenschap.


Dit zijn de vijf meest populaire voetbalcompetities beschikbaar op OddsBeater:

 1. Champions League
 2. Eredivisie
 3. Premier League
 4. La Liga
 5. Europa League

Inzetten op voetbal toernooien

Naast alle voetbalcompetities kun je ook inzetten op de grote eindtoernooien. Het Nederlands Elftal speelt eens in de twee jaar (hopelijk) een EK of WK en tegenwoordig is de Nations League ook heel populair. Het Wereldkampioenschap Voetbal is het hoogst haalbare voor elke profvoetballer, maar ook voor liefhebbers van wedden op sport zijn deze eindtoernooien een genot. Vaak is het aanbod op zulke eindtoernooien nog groter dan normaal. Voorspel wie de Wereldkampioen wordt of wie de Gouden Schoen in ontvangst mag nemen, niets is te gek.


Ook de kwalificatiewedstrijden voor deze toernooien zijn beschikbaar in het aanbod van de bookmaker en je kunt zelfs op vriendschappelijke wedstrijden inzetten. Buiten Europa zijn er ook nog populaire eindtoernooien voor landen zoals de Africa Cup of Nations, de Copa América, de Gold Cup of de Azië Cup.


Voor clubs heb je ook het Wereldkampioenschap Club Voetbal waar de winnaar van de Champions League het opneemt tegen de winnaar van de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse Champions League) en andere kampioenen uit verschillende continenten.


Op al deze mooie voetbaltoernooien kun je inzetten en dat kan in Nederland legaal bij bookmakers met een licentie van de Kansspelautoriteit.


Dit zijn de drie meest populaire voetbaltoernooien beschikbaar op OddsBeater:

 1. Wereld Kampioenschap voetbal
 2. Europees Kampioenschap voetbal
 3. WK voor clubs

Wedopties uitgelegd

Je kunt dus niet alleen inzetten op de winnaar van een wedstrijd, maar het is ook mogelijk om te gokken hoeveel doelpunten er in de betreffende wedstrijd gaan vallen. De meest populaire wedopties of wedmarkten zijn: 1X2, totaal aantal doelpunten, beide teams scoren, Europese of Asian handicap, dubbele kans, draw no bet, correcte score en doelpuntenmaker. Al deze wedtermen staan uitgelegd op deze pagina.

Veruit de meest populaire wedoptie is de 1X2 wedmarkt, dus wie wint er of wordt het wellicht een gelijkspel. De correcte score voorspellen is al een stuk moeilijker, dus de quoteringen voor deze weddenschappen zijn vaak een stuk hoger. Het is natuurlijk ook leuk om te wedden op de speler die volgens jou gaat scoren. Je kunt zelfs ook nog zeggen of deze spelers als eerste of als laatste scoort. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk bij de bookmakers.


Een type weddenschap dat steeds populairder wordt zijn de zogeheten stats bets of player props. Dit zijn weddenschappen waarbij je moet voorspellen of een speler meer of minder dan 0,5 keer op doel gaat schieten. Hoe hoger de quotering, hoe leuker het wordt om een weddenschap te plaatsen!


Dit zijn de vijf meest populaire wedmarkten beschikbaar in de OddsBeater Oddsvergelijker:

 1. 1X2 wedmarkt
 2. Meer/minder doelpunten
 3. Beide teams scoren
 4. Europese handicap
 5. Dubbele kans

De Beste Voetbal Bookmakers

Bij welke bookmaker moet je jouw voetbalweddenschappen plaatsen? Dat is een hele goede vraag, maar daar is niet één antwoord op te vinden. Veel factoren hebben te maken met een persoonlijke voorkeur, maar het belangrijkste is om altijd in te zetten tegen de hoogste odds. Daarmee behaal je het hoogste rendement op de lange termijn en word je geen dief van je eigen portemonnee.


Het is dus aan te raden om bij elke bookmaker een account aan te maken, zodat je altijd de hoogste odds kunt pakken. Soms lijken de verschillen klein, maar op lange termijn gaat het je veel opleveren. Een andere belangrijke reden voor het kiezen van een bepaalde bookmaker is de welkomstbonus. Bij alle bookmakers krijg je een Free Bet of kun je gebruik maken van een Odds Boost. Dat zorgt ervoor dat jouw eerste storting vaak wordt verdubbeld en dat je wat extra’s hebt om mee te wedden.

Tips en advies voor voetbal weddenschappen

Hieronder volgen een aantal tips zodat jij een beter sportwedder kunt worden:

Schakel emoties uit

Jouw persoonlijke voorkeur voor een bepaalde voetbalclub zorgt ervoor dat je niet logisch kunt nadenken of jouw club wel of niet gaat winnen. Probeer daarom jouw emoties uit te schakelen en je weddenschap te baseren op statistieken of andere informatie.

Bankroll management is key

In dit artikel vertellen wij jou alles over het managen van jouw bankroll, zodat je nooit jouw hele saldo in één keer inzet. Hierdoor kun je meer plezier halen uit het inzetten op voetbal en als het even tegenzit is er geen man overboord!

Vergelijk de odds

Met de OddsBeater Oddsvergelijker kun je al jouw sportweddenschappen vergelijken en in één oogopslag zien bij welke bookmaker je het beste kunt inzetten. Inzetten op de hoogste quotering kan het verschil zijn tussen een winnende of verliezende sportwedder.

Veelgestelde vragen

Hoeveel rendement kan ik extra behalen als ik odds vergelijk

Hoe kies ik de beste bookmaker?

Kan ik het beste inzetten op single weddenschappen of combinaties?

Welke bookmakers zijn betrouwbaar?

Kan je winst maken met wedden op voetbal?